op maat gemaakte leeromgevingen met Moodle als solide basis

op maat gemaakte leeromgevingen

met Moodle als solide basis

Wij creëren op maat gemaakte Moodle leeromgevingen voor diverse branches. Variërend van eenvoudige leeromgevingen voor zelfstandige coaches ( via onze Level Up dochteronderneming) tot complexe leeromgevingen met uitgebreide opleidingsvraagstukken en (her)certificeringen. Onze oplossingen worden ingericht naar uw specifieke behoeften, zodat uw online leeromgeving uniek is.

Hoe pakken wij de realisatie van een leeromgeving aan?

Bij de inrichting van een leeromgeving, zoals Moodle, zijn er vier belangrijke fasen die doorlopen moeten worden om een effectieve en goed functionerende omgeving te realiseren:

Analyse en planning

In deze fase worden de behoeften en doelen van de organisatie of onderwijsinstelling in kaart gebracht. Dit omvat het identificeren van de doelgroep, de vereiste leerinhoud, functionaliteiten en technische vereisten. Een goed plan vormt de basis voor een succesvolle implementatie.

Technische implementatie

Hierbij wordt de technische infrastructuur opgezet, zoals de installatie van Moodle op een server, domeinregistratie, en het configureren van hosting. Ook worden plug-ins en uitbreidingen geselecteerd en geïnstalleerd om de gewenste functionaliteiten te ondersteunen.

Inhoud en structuur

In deze fase wordt de leeromgeving ingericht met cursussen, modules, en leeractiviteiten. Het ontwerp van de interface en navigatie wordt afgestemd op gebruiksvriendelijkheid. Docenten en beheerders kunnen in deze fase content uploaden en de structuur van de cursussen bepalen.

Testen en lanceren

Voordat de leeromgeving live gaat, is het belangrijk om deze uitgebreid te testen. Dit omvat het testen van technische aspecten, gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteit van de inhoud. Na eventuele aanpassingen volgt de lancering en kan de omgeving door gebruikers worden benut.

Elke fase draagt bij aan een succesvolle en effectieve leeromgeving die goed aansluit bij de wensen en behoeften van de gebruikers.

Bij de realisatie van een nieuwe leeromgeving of bij de vervanging van een bestaande leeromgeving brengen we ook de hosting in kaart. De door ons gerealiseerde leeromgevingen brengen we altijd onder op onze webservers om zo onderhoud en support te kunnen garanderen.

Leeromgevingen draaien in verband met de AVG-wetgeving altijd op een VPS omgeving. Afhankelijk van de grootte en benodigde capaciteit bepalen we gezamenlijk wat voor systeem het meest toereikend is.

Moodle als leerbeheersysteem

Al onze leeromgevingen worden gebouwd met Moodle, een open-source (kosteloos/licentievrij) leerbeheersysteem (LMS) dat voldoet aan de meeste behoeften van onderwijsinstellingen en organisaties. Moodle is een laagdrempelig platform en eenvoudig in gebruik. Het werkt intuïtief; vaak wordt gesteld dat iedereen met basiscomputerkennis snel aan de slag kan met Moodle.

De inrichting van onze Moodle-installaties zorgt automatisch voor diverse standaardfunctionaliteiten, zoals gebruiksvriendelijke navigatie, consistente opmaak en de optimalisatie van multimedia voor webgebruik. Hierdoor kan de beheerder zich concentreren op het creëren van inhoud in plaats van technische details. Bovendien biedt Moodle talloze (gratis) uitbreidingen waarmee de leeromgeving kan worden uitgebreid om specifieke wensen te realiseren. Op deze manier kan met relatief lage kosten een professionele leeromgeving worden opgezet.

Wat kost een leeromgeving

Wat kost een leeromgeving

Sieronline biedt samen met Thumbs Up een een goedkope leeromgeving aan onder de naam van Level Up.
Vanaf € 5,00 per gebruiker per maand kunt u een leeromgeving draaien. Binnen 4 werkdagen heeft u uw leeromgeving beschikbaar voor gebruik.

Leeromgeving volledig op maat?

Daarnaast kunnen we ook een eigen leeromgeving op maat inrichten. In de fase van inventarisatie of op basis van een bestaande leeromgeving kunnen we alle wensen en/of functionaliteiten in kaart brengen. Besef dat een opleiding meer of minder niet zo heel veel uitmaakt, maar wel welke fases in het project en functionaliteiten er in de leeromgeving nodig zijn. De kosten voor een leeromgeving worden voor een groot deel bepaald door deze onderdelen. Denk bij functionaliteiten bijvoorbeeld aan:

  • Integratie van streaming video / online class rooms
  • Integratie van verschillende aanmeldmogelijkheden
  • Integratie van meerdere talen
  • Integratie van (uitgebreide) contactformulieren en/of algemene informatie pagina’s
  • Integratie van online betaalmogelijkheden
  • Wijzigingen in de standaardpresentatie om de uitstraling naar eigen huisstijl te brengen
  • Koppelingen / integraties met externe applicaties / websites / webshops
© 1999-2024 Sieronline B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring